Arsenal startet sesongoppkjøringen i USA natt til torsdag. Der var det spesielt to unggutter som viste seg frem.

TEKST: JONUS GOTHARD BRAATHEN-HAUGE

Starten på en ny sesong, hvor forventingene til Arsenal er å vinne Premier League og ta sitt
første ligamesterskap på 21 år, startet på østkysten i USA tidligere denne uken.

Første test i USA-turneen var mot Premier League-kollega Bournemouth, som ble spilt 04:30 norsk tid på Dignity Health Sports Park i California, USA.

Dette var Arsenal sin første offisielle treningskamp, men de hadde en kamp bak lukkede
dører mot Leyton Orient hjemme i London i forrige uke hvor det ble 2-0-seier til The Gunners.

Eddie Nketiah ledet laget ut på banen med kapteinsbindet rundt armen i de nye bortedraktene, som i år er inspirert av de sterke båndene mellom Arsenal, Nord-London og Afrika.

Bournemouth i sine litt uortodokse helrøde drakter, hadde før oppgjøret med The Gunners også spilt én kamp, hvor de spilte uavgjort mot Wrexham.

Mikel Arteta stilte med et lag blandet av de profilerte stjernene og de 3-4 største talentene vi har i klubben.

Martin Ødegaard var en av flere profiler som startet på benken. Bournemouth, derimot, stilte med et veldig sterkt lag, som var Premier League-verdig.

Snaue syv minutter spilt dukket det opp en fri ball i feltet til Bournemouth etter et hjørnespark, men unggutten Ethan Nwaneri og kaptein Nketiah ødela litt for hverandre i avslutningsøyeblikket og sjansen ble spolert.

Arsenal tok styringen i åpningsminuttene, og VG-kommentator Vegard Aulstad påpekte allerede etter de første 10 minuttene at det var veldig overraskende at et B-preget Arsenal dominerte såpass i banespillet.

The Gunners fortsatte å dominere og 1-0 satt etter 18 minutter spilt. Reiss Nelson ble satt opp
1-mot-1 og utfordret ned mot dødlinja.

Kanten fikk lempet ballen mot bakerste stolpe og portugisiske Fabio Vieira dunket til på en volley etter et fint innlegg av Nelson.

Vieira har mye å bevise denne sesongen og vi får håpe at vi får se lignende takter fra fra 24-åringen utover i sesongen.

Jurriën Timber, som så veldig positiv ut i starten av forrige sesong før skaden, fortsatte å imponere denne kampen og stoppet en farlig kontring fra The Cherries på mesterlig vis.

Dominic Solanke, som imponerte i Premier League med 19 mål forrige sesong, var nære å sende Bournemouth i ledelsen. Heldigvis smalt avslutningen hans i tverrliggeren.

Etter en stygg tabbe av Nelson plukket Solanke opp ballen og fintet debutant Ayden Heaven på rompa før han kom til en god avslutning. Det ble derimot bare nesten.

Det stod 1-0 til Arsenal ved pause, etter en solid og god første omgang mot veldig god motstand. Det var trolig fortjent at Mikel Artetas lag ledet til pause.

Martin Ødegaard var den eneste som kom inn til starten av andre omgangen. Det var gledelig å se den
norske kapteinen tilbake på banen igjen.

Bournemouth på sin side gjorde tre bytter til andre omgang, uten at laget fra sørkysten byttet seg ned i kvalitet.

Etter en drøy time spilt ble det gjort hele syv bytter fra Arteta. Blant de mer profilerte som kom inn, var Gabriel Jesus og Leandro Trossard. Det var derfor fortsatt et slagkraftig lag som Arsenal avsluttet kampen med.

Laget til Andoni Iraola hadde en kjempesjanse til å utligne halvveis ut i andre omgang.

Unggutten Omar Rekik sklei etter en fin flikk av Daniel Jebbison, som gjorde at Dango Ouatarra kom alene med keeper Karl Hein. Den estiske keeperen gjorde seg derimot stor, og vartet opp med en kjemperedning.

Utligningen skulle derimot komme til slutt, signert Antoine Semenyo.

Også denne gangen var Rekik uheldig og tabbet seg ut. 73 minutter var spilt da nederlenderen prøvde å dra seg forbi noen motspillere. Det klarte han ikke og mistet ballen.

Bournemouth kontret og Semenyo fikk ballen. Den engelskfødte ghaneseren dro seg over på venstrefoten og avsluttet via Ben White. Ballen fikk en enorm bue som Karl Hein ikke kunne gjør noe med.

Selv om det endte 1-1 kan man si at det var en solid kamp av Arsenal med ball. Det var litt mer rustent defensivt, men der var det også flest unggutter utover i kampen.

Det var to unggutter som viste seg fra en veldig god side, det var Myles Lewis-Skelly og Ethan
Nwaneri.

Født i henholdsvis 2006 og 2007 og er to unggutter man har store forventninger til. Forhåpentligvis kan de komme til å få en del spilletid i kommende sesong.

Nwaneri, som allerede har fått kjent litt på førstelagsfotball, er trolig den som er tiltenkt størst rolle mot førstelaget av de to.

Som vanlig, uavhengig av resultat, skulle kampen avsluttes med straffesparkkonkurranse – tradisjonen tro med treningskamper i USA.

Den vant Arsenal på det sjette straffesparket hvor Jakub Kiwior scoret. Karl Hein har vist seg å være en god straffekeeper, med en del redninger i tidligere treningskamper, og det var han denne gang også med to redninger.

Neste treningskamp er en klassikker mot Manchester United, da kan man få se enda flere A-