Av: Joakim Rødven 15.07.24
  • Arsenal 1

• Brighton & Hove Albion 1

Declan Rice pådro seg sitt andre gule kort etter absurd situasjon.

Med to seire på rad i serieåpningen ønsket Arsenal å forlenge seiersrekken til tre kamper hjemme mot Brighton.

Det så lenge ut til at det skulle gå veien for The Gunners, som satte gjestene fra sørkysten under hardt press i åpningsminuttene.

Både Bukayo Saka og Martin Ødegaard hadde mulighetene til å sende Arsenal i ledelsen de første 17 minuttene, uten at det endte med nettkjenning for vertene.

Noen minutter før pause skulle det derimot løsne for Mikel Arteta og co.

Saka presset frem en feil i et høytstående Brighton-forsvar litt bak midtstreken og pirket ballen videre til Kai Havertz.

Like utenfor 16-meteren fikk tyskeren lobbet elegant over keeper Bart Verbruggen som var på halvdistanse.

Ledelsen holdt seg til pause, men det var først etter pause at dramatikken skulle utfolde seg på Emirates stadium.

To og et halvt minutt ut i 2. omgang laget Declan Rice, som allerede hadde notert seg for et gult kort i dommer Chris Kavanaghs bok tidligere i kampen, et frispark ute ved det ene hjørneflagget.

Situasjonen så tilsynelatende helt udramatisk ut, men idet Brighton skulle sette i gang spillet igjen tuppet Rice ballen så vidt med høyrefoten.

Millisekunder etter at Rice tuppet bort ballen sparket Joel Veltman den engelske spilleren rett ned, og hele stadion ropte momentant "off, off, off."

Tankene svirret raskt til at Veltman måtte se seg nødt til å forlate banen tidligere enn planlagt, men Kavanagh hadde helt andre tanker.

Istedenfor å roe hele situasjonen ned ble Rice syndebukken ved å bli tildelt sitt andre gule kort for å ha sparket bort ballen.

Arsenal måtte derfor fullføre kampen med 10 spillere i nesten en hel omgang.

Brighton tok selvsagt over kampbildet etter utvisningen og bare ni minutter etter utvisningen skulle utligningen komme.

Etter en lang gjennombruddspasning smatt Yankuba Minteh gjennom midtforsvaret til Arsenal. Angriperen fra Gambia fikk avsluttet, men Raya stod perfekt plassert for å avverge scoring.

Returen havnet derimot rett i beina til Joao Pedro som fikk en enkel jobb med å plassere inn 1-1 for The Seagulls.

Selv om Brighton hadde grepet om kampen etter pause hadde Arsenal hadde to vanvittige muligheter til å ta tilbake ledelsen utover i omgangen.

Først ble Havertz spilt gjennom i en løpsduell mot Jan Paul Van Hecke, men avslutningen ble stoppet i siste liten av Brightons nederlandske sisteskanse.

Verbruggen måtte i aksjon et par minutter senere da Saka stod i enden av et innlegg fra høyresiden. Heller ikke denne gangen lyktes det for Arsenal.

Ingen av lagene hadde den avgjørende scoringen i seg og det hele endte med poengdeling.

Et tungt resultat å svelge for Mikel Arteta og co som hadde, før utvisningen, full kontroll på kampen.