• Wolverhampton 0

Kai Havertz og Bukayo Saka sørget for at sesongen startet på best tenkelig vis for Arsenal.

Sesongoppkjøringen har vist lovende takter i sommer, men det er først når resultatene teller at man kan begynne å høste fruktene av arbeidet som har blitt lagt i sesongpausen.

Det virker i alle fall som at spillerne er mer enn klare for å gripe fatt på sin tredje, strake tittelkamp.

Kampens første farlighet var, overraskende nok, signert Ben White etter bare 13 minutter spil. Høyrebacken hadde tatt turen opp i banen og fikk ladet kanonen fra rundt 20 meters hold.

Presisjonen i avslutningen ble derimot ikke helt det store og Wolverhampton-keeper Jose Sa fikk en enkel jobb med å få kontroll på ballen.

Det var likevel bare forsmaken på hva som kom Sas vei.

For bare sekunder senere smalt det igjen fra Arsenal. Bukayo Saka dro seg inn fra høyrekanten og løsnet et skudd mot samme hjørne som han kom fra. Sa hang med på notene denne gangen og fikk avverget mål.

Saka var nok en gang frempå noen minutter senere etter at Arsenal tråklet seg gjennom ulvenes midtforsvar, men avslutningen fra 22-åringen ble litt for svak og gikk rett på sin portugisiske motpart.

Det skulle derimot lykkes for Arsenal til slutt. Etter 24 og et halvt minutt på klokka fikk Saka plass til å skru inn et innlegg fra hjørnet av 16-meteren.

Omringet av forsvarsspillere, som riktig nok gjorde en svak markeringsjobb, steg Kai Havertz til værs og stanget ballen kontant mot det nærmeste hjørnet.

Keeper Sa hadde allerede forlatt posten sin i et forsøkt på å bokse ballen unna, men timingen til 31-åringen var helt ute og den 1,92 meter høye sisteskansen bokset bare luft i duellen han gikk opp i.

Dermed stod det fullt fortjent 1-0 til Arsenal og Kai Havertz fortsetter der han slapp i fjor - på eksemplarisk vis.

Wolves' nysignering Jørgen Strand Larsen kunne ha sørget for balanse i regnskapet ti minutter senere da han fikk nikke et innlegg rett mot målet til David Raya fra rundt straffemerket.

Vår spanske målvakt var årvåken på streken og fikk plassert seg på rett plass til rett tid. Med en lynrask reaksjonsredning kastet han opp armen og avverget en debutantscoring for den norske landslagsspissen.

Gabriel Martinelli kunne ha doblet ledelsen til Arsenal et par minutter før pause da det plutselig ble plutselig ble et hull i forsvaret til gjestene fra utkanten av Birmingham.

Brasilianeren fikk dratt seg ned til dødlinjen, før han tok med seg ballen til hjørnet av femmeteren. Vinkelen ble akkurat litt for spiss, med litt for mange forsvarere foran seg, og satte ballen over tverrliggeren.

Det var nok et dårlig valg, for en godt plassert Declan Rice slo oppgitt hendene i bakken for å signalisere at Martinelli burde ha spilt ballen istedenfor å skyte selv.

Det stod dermed bare med én scoring for vertene, men det var mer krutt i tønnene for de siste 45 minuttene.

Det til tross for at Arsenal hold på å rote det til for seg selv i løpet av noen få minutter rundt timen passert.

Først spilte Thomas Partey bort ballen i farlig sone, som Rayan Ait-Nouri snappet opp. Algerieren klemte til fra distanse, men ballen suste utenfor stolpen til Raya.

Like etter kåla Willam Saliba det til i et forsøk på å spille seg ut bakfra og spilte ballen rett i beina til Matheus Cunha. Heldigvis for Arsenal var avslutningen til brassen rett på Raya og The Gunners slapp unna med skrekken.

Da var det betryggende at Saka fant fram til magi for å trygge ledelsen. Idet kampuret viste 72 minutter og 55 sekunder tok Partey et raskt frispark på midtbanen, og åtte sekunder senere lå ballen i nettet.

Via Havertz havnet ballen ute på høyrekanten, hvor Saka dro seg innover i banen. Like innenfor hjørnet på 16-meteren prøvde unggutten seg med en smart avslutning i nærmeste hjørnet og hamret ballen inn i nettmaskene.

Kontant 2-0 for Arsenal, og seieren så ut til å være innkassert allerede med litt over kvarteret igjen å spille.

Innbytter Pablo Sarabia hadde en god mulighet til å redusere for bortelaget på overtid etter at Jurrien Timber mistet ballen på vei fremover. Sarabia fikk avsluttet et innlegg fra høyresiden med en godt utført volley, men Raya var fullt med på notene og slo ballen ut til hjørnespark.

Det var det nærmeste Wolves kom en scoring og Arsenal kunne innkassere sesongens første trepoenger, i tillegg til en smakfull smultring.