En blindgate uten gatelys

Av: Joakim Rødven 07.01.18

En ny, nitrist oppvisning sørget for cupexit i FA Cupens tredje runde.

Historikken var definitivt på Arsenals side før oppgjøret mot den gamle stormakten i Engelsk fotball. De siste 14 oppgjørene lagene imellom har ni av de endt med Arsenal-seier.

Men dette er året hvor absolutt ingenting fungerer for Arsène Wenger.

For snart et år siden svettet de fleste Arsenal-fans med frykten for å ikke klare å kvalifisere oss til denne nåværende sesong Champions League. «Wenger order det til slutt» beroliget vi oss selv den gangen.

Det skjedde ikke.

I kveld mønstret Wenger med sitt vante cuplag, hvor bare Maitland-Niles og Rob Holding var igjen fra laget som startet mot Chelsea sist onsdag. 

Nottingham Forest tok ledelsen 20 minutter ut i kveldens kamp. «Ta det med ro, Arsenal ror det i land. Wenger har aldri røket ut i tredje runde» beroliget vi oss med denne gangen.

Det skjedde ikke, for etter ytterligere to straffespark i mot og klønete forsvarsspill tok Forest skalpen på Arsenals nest beste. 

Man City stilte med et sterkt mannskap mot Burnley på lørdag, og valset over et vanligvis gjerrig lag med 4-1. Var det naivt å tro at et mannskap som vi stilte ville klare å ro i land en seier mot sultne og beinharde Championship-spillere – på hjemmebane?

Mertesacker og Welbeck nettet begge et mål hver, men 4-2 ble til slutt dommen og Arsenal må innse at nok en front et tapt. 

En skuffende oppvisning som gjør at de eneste kampene vi har mulighet til å heve oss nå er å satse på Europa League, eller forsere oss videre i ligacupen mot Chelsea. Og i finalen venter nok en tøff utfordrer, i det som etter alle solemerker kommer til å bli Man City.

Begge utfordringer er like usannsynlige at dette mannskapet er i stand til å klare. I alle fall basert på nåværende form. Arsenal er inne i en blindgate hvor alle veier leder lenger inn i dypet, for her er det vanskelig å finne noen som helst lyspunkter for sesongen som har vært.

Nå blir det bare noen få dagers hvile for å få ut skuffelsen og aggresjonen før en ny cuptest står for tur for The Gunners. Allerede førstkommende onsdag venter en tøff bortekamp mot Chelsea i den første av to semifinaler i EFL Cup (ligacupen).

VCC

Nottingham Forest 4

Dowell (86)
Brereton (65)
Lichaj (20' 45)

Arsenal 2

Welbeck (79)
Mertesacker (24)