Edu blir Technical Director

Av: Joakim Rødven 09.07.19

Tidligere Arsenal-spiller klar for rolle i klubben.

For første gang har Arsenal ansatt en «Technical director». Det er ingen ringere enn tidligere Arsenal-spiller Edu, som kommer fra en stilling i det brasilianske fotballforbundet.

I sin nye stilling vil Edu koordinere arbeidet til førstelagets trenerapparat og akademiet, samt speideroppdrag og rekruttering.

Klubbens Head of football, Raul Sanllehi, har følgende å si om klubbens nye ansatt:

- Vi er veldig glade for at Edu blir en del av laget. Han har solid erfaring, også fra denne type stilling. Kanskje aller viktigst er han en Arsenal-mann. Han forstår klubben og vet hva vi står for overfor våre millioner av fans over hele verden, sier Sanllehi, og fortsetter:

- Edus ankomst er siste, og en viktig, del av puslespillet i vår utvikling av en ny infrastruktur som skal drive oss fremover. Han vil jobbe tett med Unai Emery og førstelagstrenerne og vil ha en relevant rolle i å føre vår visjon videre. 

Edu, som selv var spiller under Emery i Valencia, gleder seg til å komme igang med sine nye arbeidsoppgaver.

- Arsenal har alltid hatt et spesielt sted i hjertet mitt og jeg er overlykkelig over å returnere til denne fantastiske klubben i en ny rolle. Vi har en sterk gruppe spillere og noen talentfulle, unge spillere. Jeg ser frem til å bidra til å gjøre en forskjell.

Vi ønsker Edu, som har fem sesonger bak seg i rødt og hvitt, en varm velkomst tilbake i klubben!