Siste på spillerfronten

Av: Joakim Rødven 23.05.19

Danny Welbeck ferdig i Arsenal, og Henrik Mkhitaryan blir ikke med til Baku.

På Arsenals hjemmeside bekrefter klubbens Head of football, Raul Sanllehi, at Danny Welbeck vil forlate The Gunners når kontrakten hans utløper til sommeren. 

- På en måte var dette en ganske lik situasjon som hos Aaron (Ramsey). I sommer snakket vi med ham om han ville bli eller dra. Han hadde flere tilbud, men valgte å fortsette i klubben til kontrakten gikk ut. Det respekterte vi, sier Sanllehi til Sky-journalist og Arsenal-supporter Laura Woods.

Welbeck har vært ute av spill siden han brakk ankelen i bortekampen mot Sporting 8. november i fjor høst.

28-åringen kan fremdeles få én siste opptreden idet Arsenal reiser til Baku for å kjempe om Arsenals første europeiske trofé siden de vant Cupvinnercupen i 1994.

Mkhitaryan blir hjemme

Finalen i Baku blir Henrikh Mkhitaryan ikke med til. Det har spilleren selv, i samråd med klubben, offentliggjort. 

Dette skyldes de politiske spenningene mellom Armenia, Mickis hjemland, og vertsnasjon av finalen Aserbajdsjan. 

- Vi har undersøkt nøye alle mulighetene for at Micki skulle få være en del av troppen, men etter å ha drøftet dette med Micki og hans familie har vi i fellesskap blitt enige om at han ikke blir med i reisefølget. Vi har skrevet til UEFA og uttrykt vår bekymring rundt situasjonen. Micki har vært en nøkkelspiller i vår vei til finalen og det er et stort tap for oss, skriver Arsenal på sin egen hjemmeside.