Holding med scoring i comebacket

Av: Joakim Rødven 25.09.19

Arsenal hadde full kontroll i ligacupens 3. runde mot Forest.

Ganske forventet valgte Unai Emery å spare flere av beina som var i aksjon i 3-2-thrilleren mot Aston Villa to dager tidligere, så not Championship-laget Nottingham Forest var det en ung, sulten gjeng som stod klare til dyst.

Spesielt gledelig var det å se at både Rob Holding og nykommer Kieran Tierney begge fikk tillit fra start. Begge har brukt sommeren og tidlighøsten på å trene seg opp etter skade.

Arsenal hadde mye ball og skape flere brukbare sjanser i den første omgangen, men The Gunners måtte vente i en god halvtime før jubelen kunne slippes løs. 

Reiss Nelson fant Calum Chambers ute på høyresiden, hvor høyrebacken banket ballen inn i feltet igjen (på hel volley). Inne i målfeltet fikk brasilianske Grabriel Martinelli kastet frem en stor brystkasse og kriget inn en ledelse for de rødkledde. Nydelig scoring - hans første i Arsenal-trøye!

Til tross for at Arsenal fortsatte å produsere sjanser, stod det lenge bare 1-0 på måltavla. Men så, i det 71. spilleminuttet, skulle det virkelig løsne for Arsenal.

Rob Holding fikk gå helt upresset opp på et hjørnespark og nikket inn kveldens andre for hjemmelaget. Kraftfull heading og en kjærkommen motivasjonsboost for midtstopperen som ikkje har spilt for Arsenal siden en stygg kneskade mot Manchester United satte ham ut av spill i fjor høst.

Da mørknet det i de dype skoger i Nottingham, for bare noen minutter seinere smalt det igjen. Etter et godt ettertrykk fikk en annen comeback-gutt, Hector Bellerin, lagt inn "fem og førr" hvor Joe Willock fikk stå mutters aleine. Enklere tap-in skal man lete lenge etter; 3-0 til de røde og hvite!

Reiss Nelson ville også være med på leken og økte ledelsen til 4-0, etter at angriperen plasserte kaldt og rolig, riktignok via keeperens hanske, inn et innlegg fra Chambers.

Den siste prikken over i-en kom på overtid da Martinelli fikk sin andre scoring for kvelden, etter at nysigneringen forsøkte å skru ballen inn fra distanse. Ballen tok en retningsforandring i en Forest-spiller, som satte keeper helt ut av spill. Likevel en nydelig scoring, og utrolig godt for unggutten selv.

Alt i alt en ganske så komfortabel seier, i en kamp hvor Arsenal dominerte fra start til slutt.

Nå venter Manchester United førstkommende mandag - det blir en intens fotballkamp!

Arsenal 5

Martinelli (31' 90)
Holding (71)
Willock (74)
Nelson (78)

Nottingham Forest 0