Kanonstart i Europa League

Av: Joakim Rødven 20.09.19

Et ungt Arsenal sikret seg tre poeng i første gruppespillkamp mot Eintracht Frankfurt.

Tyskerne kunne ha vært Arsenals finalemotstander i mai, men slik ble det ikke. De røyk ut mot Chelsea på straffesparkkonkurranse i semifinale; resten er historie.

Torsdag kveld møttes de til dyst i første kamp i gruppespillet. Utvilsomt en tøff oppgave, mot gruppens (antatt) tøffeste lag.

Men det var absolutt ingen tvil om hvem som skulle gå seirende ut av oppgjøret. 

Etter først å ha misset på en stor sjanse allerede etter fem spilte minutter på Commerzbank Arena, fikk Arsenal en glimrende kontringsmulighet i det 38. spilleminuttet.

Ballen havnet hos Joe Willock ute på venstre og midtbanespilleren dro seg inn fra siden. Via et Frankfurt-bein suste ballen inn i det lengste hjørnet; via tverrliggeren. 1-0. Herlig scoring.

Resultatet stod seg svært lenge, men fem minutter før full tid skulle Arsenals tilreisende supportere få slippe jubelen løs ennå en gang. Unai Emery hadde gitt unggutten Bukayo Saka tillit fra start, og angriperen viste seg tilliten verdig med å skru inn 2-0 med et vakkert skudd utenfor 16-meteren.

Som om ikke det var nok, gjorde 18-åringen en svært god gjennvinningsjobb to minutter seinere og spilte samtidig gjennom Pierre-Emerick Aubameyang som aleine med Kevin Trapp var kald som en fisk. 3-0!

Virkelig en flying start for Arsenal i årets Europa League, selv om Emery gamblet med å rotere heftig på laget - hvor blant andre Emiliano Martinez, Calum Chambers Shkodran Mustafi, Saka, Joe Willock og Emile Smith-Rowe var å finne i startoppstillingen.

En solid seier som treng for å få en god flyt. Nå kommer noen tøffe dager i vente ettersom Arsenal tar imot Aston Villa på Emirates søndag kveld, før det er duket for ligacupkamp mot Nottingham Forest to dager seinere.

Eintracht Frankfurt 0


Arsenal 3

Willock (38)
Saka (85)
Aubameyang (87)