Derfor mistet Szczesny plassen

Av: Joakim Rødven 29.04.20

Polakken forklarer hva som skjedde etter 2-0-tapet mot Southampton 1. nyttårsdag 2015.

Det ble en marerittstart på kalenderåret 2015 da Arsenal reiste til St. Mary's for å bryne seg mot tabellnabo Southampton. 

Arsenal var allerede akterutseilt i kampen om ligagullet. Det var derfor bare en kamp om en plassering blant topp fire. 

Men Southampton skulle virkelig sette noen kjepper i hjulet for Arsène Wenger og co, dessverre med god hjelp fra vår daværende førstekeeper Wojciech Szczesny.

Rundt halvtimen spilt var den polske keeperen helt på bærtur og var helt feilplassert da Sadio Mané kunne skru inn 1-0 for The Saints.

Ti minutter etter sidebytte var polakken i negativt søkelys igjen, da han med en svak klarering spilte ballen rett i beina til Dusan Tadic som enkelt kunne doble ledelsen for hjemmelaget.

Kampen endte 2-0 til Ronald Koemanns mannskap; et pinlig resultat for Arsenal.

I garderoben etter kampen skjedde det noe som ikke ble godt mottatt hos Wenger, som i etterkant valgte å vrake Szczesny - fullstendig.

I podcasten In Lockdown forteller sisteskansen, nå i Juventus, hva som skjedde

- Den gangen røykte jeg jevnlig. Wenger visste også om dette. Han ønsker derimot bare at vi ikke gjorde dette i garderoben, og dette visste jeg også om, sier 30-åringen, og fortsetter:

- På grunn av følelsene etter denne kampen tok jeg en sigarett etter kampen mens laget fremdeles var i garderoben. Jeg stod inne i et hjørne i dusjen, helt i enden av garderoben og ingen kunne se meg. Så jeg tente sigaretten. 

Szczesny forteller videre at noen oppdaget ham, selv om dette ikke var Wenger selv, og rapporterte dette til Wenger etter kampen. 

- Noen dager senere snakket vi (Szczesny og Wenger) og han spurte om dette var sant. Jeg bekreftet dette, fikk en bot og så var det ute av verden. Videre sa han at han kom til å sette meg ut av laget en stund. Det var ikke noen konfrontasjoner i forbindelse med dette og jeg hadde en profesjonell tilnærming til situasjonen. 

Samtidig som Szczesny forventet å returnere mellom stolpene innen noen uker, gjorde vikar og tidligere cup- og reservekeeper David Opsina sakene sine bra i førersetet.

Polakken måtte derfor kjempe om å få plassen sin tilbake, men det virket nytteløst.

- Det betydde at jeg måtte bevise at jeg var den beste av oss to. For meg betydde dette å gå på lån (til Roma). Det høres kanskje rart ut å gjøre det slik, men noen gangen er det den beste måten å gjøre det på. 

Etter to låneopphold hos Roma, dro imidlertid Szczesny til Juventus for å ta over for Gianluigi Buffon. Samtidig hentet Arsenal Petr Cech fra Chelsea for å bli ny førstekeeper.