Full pott i gruppespillet

Av: Joakim Rødven 10.12.20

Med seier i Irland har Arsenal vunnet alle kampene sine i gruppe B.

De aller fleste forventet nok en enkel seier mot Dundalk, som nettopp hadde sikret seg cupmesterskapet hjemme i Irland.

Derfor var det også mye rom for rotasjon i laget hos Mikel Arteta, hvor blant andre Emile Smith Rowe fikk en sjelden mulighet til en startplass.

I tillegg ble det en etterlengtet startplass på Calum Chambers, som endelig ser ut til å være tilbake i full drift etter korsbåndskaden han fikk for et års tid siden.

På banen ble også kampbildet ganske likt det mange forventet: Arsenal dominerte stort i åpningen.

Etter et godt press av Eddie Nketiah kunne spissen vippe inn 1-0 allerede i det 12. spilleminuttet. Spissen snappet opp ballen i de bakre rekker hos Dundalk og var iskald ålene med Gary Rogers. 

Bare noen minutter seinere toppet derimot en svært usannsynlig spiller åpningsmålet. Med en helt utsøkt kanon banket Mo Elneny ballen limt opp i vinkelen fra drøyt 25 meter; en lekkerbisk av en scoring fra egypteren! Og en solid søknad om å starte mot Burnley på søndag.

Da Arsenal gikk opp til 2-0 så det ut til at de ble litt vel trygge på seg selv, og slapp hjemmelaget inn i kampen igjen da de reduserte til 1-2 midtveis i omgangen. Noe rufs i Arsenals bakrekke, men det er vel heller ikke så veldig nytt.

Stillingen holdt seg til 2-1 halvveis, men etter sidebyttet fortsatte Arsenal dominansen sin - uten at det var en eksepsjonell prestasjon av The Gunners.

Midtveis ut i omgangen banket Joe Willock inn 3-1, et skudd Rogers nok vil være litt misfornøyd med seg selv, før innbytter Folarin Balogun økte ledelsen til 4-1 med en kontrollert avslutning i lengste hjørne fra skrå vinkel. En veldig Henrysk avslutning fra 19-åringen, om man får lov å si det.

Vertene slo tilbake ennå en gang til 2-4 etter et dødballtrekk, men det var ingen tvil om at alle tre poengene skulle bli med hjem til London. Arsenal sikret seg derfor full pott på seks kamper i årets gruppespill - og kan se frem til trekningen av første utslagsrunde førstkommende mandag. 

Det blir spennende å se hvem vi møter i februar!

Dundalk 2

Flores (22)
Hoare (85)

Arsenal 4

Nketiah (12)
Elneny (18)
Willock (67)
Balogun (80)