Rundet av 2020 med to strake seire

Av: Joakim Rødven 29.12.20

For første gang på 19. september har Arsenal vunnet to kamper på rad.

En poengfattig høst har vært tung å fordøye for Arsenal-fansen. Før seieren mot Chelsea på selveste Boxing Day hadde Arsenal bare vunnet tre seriekamper i hele høst, noe som er langt unna den standarden vi forventer.

Men med en positiv opplevelse mot Chelsea fikk derimot Mikel Arteta og co en viktig vitamininnsprøytning inn mot kalenderårets siste kamp.

De første minuttene var likevel preget av slitne bein i begge leire, og det tok tid før noen av lagene virkelig begynte å føle seg frem i oppgjøret.

Det noterte også Arteta seg, og midtveis i omgangen begynte Arsenal å presse høyere. 

Høyere tempo første også med seg flere feil - som igjen bidro til at Brighton kunne kontre på et høytstående bortelag.

Begge lag hadde én virkelig stor sjanse hver til å få hull på byllen, men ingen klarte å tegne seg på scoringslisten de første 45 minuttene. Dette til tross for at Bernd Leno måtte varte opp med noen ballkunstner for å hindre baklengs etter en skummel tilbakepasning fra Rob Holding.

Etter sidebyttet presset Arsenal på for å finne åpningsmålet, men det måtte en innbytter til for å få fart på sakene.

Med bare noen få strakser på banen, stod Alexandre Lacazette i enden av et glimrende forarbeid av Bukayo Saka. Franskmannen fikk avslutte i nærmeste hjørne etter å ha mottatt ballen fra høyresiden. 

Sikkert og kontrollert scoring av Lacazette - og sendte Arsenal fortjent i føringen.

Resten av kampen ble svært preget av at Arsenal ikke ville risikere å miste ledelsen, mens Brighton ute av form ikke maktet å true Arsenal nok til å tvinge frem en utligning.

Kampen ebbet derfor ut i en knepen seier for Arsenal, i en kamp som ikke var fantastisk spillemessig. Men jobben ble gjort og det er det som teller. 

Klatringen oppover tabellen har derfor endelig startet for Arsenal. Måtte det vare inn i det nye året!

Brighton & Hove Albion 0


Arsenal 1

Lacazette (65)