Syv strake kamper uten seier

Av: Joakim Rødven 20.12.20

Poengtørken fortsetter for Arsenal etter tap på Goodison Park.

Det begynner å bli lenge siden 1. november da Arsenal slo Manchester United på Old Trafford for aller første gang på 14 år.

Men realiteten er at det er sist gang Arsenal har innkassert tre poeng i en seriekamp i Premier League denne høsten.

Bortsett fra en plettfri innsats i Europa League har det lugget voldsomt for Mikel Arteta og co i hjemlig liga, hvor det virkelig begynner å brenne under føttene på både manager og spillerne.

På 13 kamper før helgens batalje mot Carlo Ancelotti, som faktisk overtok Everton på samme tidspunkt som Mikel Arteta tok over Arsenal, hadde Arsenal allerede tapt 7 av kampene sine. 

Det var derfor bare poeng som var godt nok mot The Toffees.

Men nok en gang utnyttet Arsenals motstander en treig start av London-laget.

Før halvspilt 1. omgang ble et innlegg av tidligere Arsenal-spiller Alex Iwobi stusset mot mål av spydspiss Dominic Calvert-Lewin. Ballen endret retning i Rob Holding, kaptein for kvelden, og inn i buret bak Bernd Leno.

En ny tung start for Arsenal som nok en gang måtte jage motstanderne - som ikke har fungert så veldig bra så langt i år.

Ti minutter før full tid fikk derimot gjestene fra Nord-London en gavepakke av Tom Davies. Midtbanespilleren kom på etterskudd i en duell inne i sin egen målgård og regelrett sparket ned Ainsley Maitland-Niles.

Dommer Andre Marriner så ingen annen utvei enn å peke på straffesmerket.

Fra krittmerket var Nicolas Pepe nådeløs. 1-1 og en svært ellerlengtet gnist vart tent i Arsenals rekker.

Gnisten ble derimot slukket like fort som den ble tent. Like før pausesignalet raget Yerry Mina høyest på et hjørnespark og stanget inn 2-1 for de blåkledde i Merseyside.

Everton var derfor tilbake i ledelsen; et hardt slag midt i ansiktet for Arsenals spillere.

En helt eventyrlig mulighet bød seg for David Luiz rett etter sidebytte da Jordan Pickford var ute på fisketur før ti minutter var spilt. Sisteskansen fomlet ballen rett i beina til vår brasilianske midtstopper, men ballen siste i stolpen - via et Everton-ben.

Foruten den sjansen så Arsenal helt rådville og tafatte ut, før en slags sluttspurt kom siste 5-10 minuttene. Men det ble "too little too late" og for 8. gang denne sesongen ble det et nederlag for Arteta og gjengen.

Klatringen må starte umiddelbart, for den røde streken vi har vært langt unna i alle år har aldri vært nærmere. Nødsignalene uler.

Everton 2

Holding (SM 22)
Mina (45)

Arsenal 1

Pepe (35)