Mistet terreng til topp seks

Av: Joakim Rødven 03.02.20

Det ble lite å skrive hjem om da Arsenal gjestet Turf Moor søndag ettermiddag.

I kalenderåret 2020 har det ikke blitt et eneste tap for Arsenal, men i ligaen har det dessverre bare blitt én seier å skryte av etter at Mikel Arteta gjorde sitt inntog i klubben før jul.

Siden den gang er spanjolens statistikk 3-4-0. Tre av de uavgjortresultatene har kommet i kamper der Arsenal burde, og skulle, ha vært seierherrer.

Kampen mot Burnley var den siste før det venter en to uker lang vinterpause for The Gunners. Neste kamp spilles ikke før søndag 16. februar, når Newcastle kommer på besøk.

Og det kunne nesten se ut til at Arsenal var i feriemodus allerede.

De første 20 minuttene så det lovende ut, og Arsenal hadde to store sjanser i løpet av den første halvtimen. Dessverre ble det ikke noen mål av sjansene. Heller ikke vertene klarte å få inn en scoring før pause, og lagene gikk målløse i garderoben halvveis.

Etter sidebyttet var Arsenal direkte svake. De tapte dueller og så ikke ut til å ha så mye sprut i beina utover i omgangen.

Istedet så hjemmelaget ut til å øyne et håp om å snike ta skalpen mot Artetas menn, som de gjorde med Manchester United for et par runder siden, men selv om de så skumle ut når de fosset fremover ble det ingen baller å hente ut av nettet for Bernd Leno.

Da ebbet det hele ut i en relativt skuffende poengdeling, og selv om både Manchester United og Chelsea også mistet poeng i sine kamper, øker bare avstanden opp til de andre topp seks-lagene.

Ti poeng opp til Chelsea på 4. plass virker langt unna, mens Tottenham på 5. plass er seks poeng unna.

Nå skal Arsenal noen dager til Dubai for å bruke vinterpausen godt til å trene i varmere strøk og få nye energi. Forhåpentligvis får Arteta brukt de neste to ukene godt til å få opp igjen gleden til guttene sine.

Nå trengs det en opptur større enn å vinne en cupkamp mot et Championship-lag.

Burnley 0


Arsenal 0