Vant sekspoengskamp

Av: Joakim Rødven 05.07.20

Et viktig steg i kampen om europacupspill neste sesong da Wolves ble slått på Molineux.

Før lørdagens oppgjør mot ulvene var det seks poeng opp til Nuno Espirito Santos lag på 6. plass. Det ville derfor være svært viktig for Arsenal å ta med seg alle poengene hjem til London.

Og i løpet av den første halvtimen var det ikke mye om å gjøre før Arsenal tegnet seg på scoringslisten. Først fikk Aubameyang en god mulighet til å banke inn 1-0, men spissen fikk ikke nok dreis på avslutningen og Rui Patricio fikk kontroll på kulen.

Heller ikke Eddie Nketiah hadde hellet med seg da ballen falt perfekt foran beina hans rundt halvtimen spilt, denne gangen bare stoppet av en god reaksjonsredning av Patricio.

Men like før pause kunne jubelen endelig slippes løs. Et innlegg av Kieran Tierney skiftet retning i en Wolves-spiller, men ballen gikk da i stedet rett til Bukayo Saka som med en lekker volley sendte Arsenal i ledelsen - hans første scoring i Premier Leauge!

Med 1-0 til Arsenal halvveis hadde The Gunners et godt utgangspunkt før den andre omgangen, selv om de ikke var på sitt beste denne lørdagen.

For Arsenals del var det bare om å gjøre å unngå baklengs etter sidebyttet. Og Emi Martinez har gjort sakene sine bra etter han kom inn i Bernd Lenos skadefravær. 

Nullen holdt helt inn - samtidig doblet Alexandre Lacazette ledelsen til 2-0 knappe fem minutter før full tid med en kontant avslutning i det lengste hjørnet. 

Da var all tvil feid til side. 3 poeng til Arsenal og kampen om europacupspill er i aller høyeste grad fremdeles i sikte. 

Wolverhampton 0


Arsenal 2

Saka (43)
Lacazette (86)