Videre i FA cupen

Av: Joakim Rødven 29.06.20

Møter Manchester City i semifinalen.

En tung start på oppstarten etter koronapausen ble myknet litt opp i midtuka da Arsenal tok en viktig seier mot Southampton. Den seieren bygget de videre på da de gjestet Bramall Lane søndag ettermiddag.

Vertene var derimot farlig nære å sjokkere Arsenal tidlig, men VAR sørget for at det som så ut til å være et ledermål av John Lundstram ble avvinket for offside. 

Da snudde det fort, for i andre enden ble Alexandre Lacazette feid over ende inne i Sheffields 16-meter. Etter en kort betenkningstid pekte dommer Paul Tierney bestemt på straffemerket.

Nicolas Pepe har etter hvert begynt å vise seg som en større trussel offensivt og tok dermed ansvar fra krittmerket. Ivorianeren feilet ikke; ballen gikk kontrollert inn i keepers venstre hjørne.

Like før full tid straffet Sheffield Arsenal ekstremt hardt etter et langt innkast. Sead Kolasinac klarerte innkastet rett i lagkamerat Shkodran Mustafi, og ballen falt perfekt ned i beina til David McGoldrick. 

Spissen nølte aldri og det stod plutselig 1-1 i stålbyen.

Men på overtid skulle den avgjørende scoringen komme. Dani Ceballos fikk dratt seg fri på høyresiden og banket inn 2-1 i det nærmeste hjørnet.

Det vart siste ordet i kampen og Arsenal er dermed klare for semifinale av årets FA cup. På Wembley møter Arsenal Man City, en kamp Arsenal har mye å revansjere.

Ellers møter Chelsea Man United i den andre semifinalen.

Kampene spilles i løpet av helgen 18-19. juli.

Sheffield United 1

McGoldrick (87)

Arsenal 2

Pepe (25)
Ceballos (90)