Livsviktige poeng i London-derby

Av: Joakim Rødven 08.03.20

Arsenal sanket inn tre nye poeng i oppgjøret mot West Ham.

Bare noen dager etter et skuffende tap mot Olympiakos, som sendte oss ut av Europa League, fikk Arsenal revansjert seg i FA Cupen-kampen mot Portsmouth noen dager seinere.

En ørlite plaster på et enormt stort sår var derfor lagt før Arsenal tok imot London-rival West Ham på Emirates. 

Det tok derimot lang tid før Arsenal kunne slippe jubelen løs. 

Mesut Özil var nære å sende vertene i føringen allerede i det 13. spilleminuttet, men en oppofrende Aaron Cresswell fikk kastet seg inn til rett tid og avverget scoring.

Også Michail Antonio var nære å sende sitt lag i føringen før pause, men heller ikke han klarte å finne veien inn mellom stolpene. 

Det var derfor målløst halvveis, og det skulle det fortsette å være en god stund til.

For mens Bernd Leno reddet alt som kom Arsenals vei, sleit The Gunners enormt med å skape gode sjanser mot sin tidligere sisteskanse Lukas Fabianski.

Men så, 10 minutter før full tid, skulle det skje ting.

Alexandre Lacazette satte ballen kaldt og rolig i nettet, etter at innbytteren mottok en nydelig vektet heading fra Özil. 

Fortvilelsen bredte seg fort da dommer Martin Atkinson annullerte scoringen for offside, men en titt i VAR-rommet gjorde om avgjørelsen. For en sjelden gangs skyld var derfor Arsenal på en positiv ende av VAR.

Da var det bare om å gjøre å ri av siste rest av West Ham-stormen, noe Mikel Artetas utvalgte mestret til det fulle.

Med denne seieren holder derfor Arsenal følge med lagene over oss på tabellen, i tillegg til at vi har en kamp til gode – mot Manchester City 11. mars.

Arsenal 1

Lacazette (81)

West Ham United 0