Før kampen: Rapid Wien (B)

Av: Joakim Rødven 22.10.20

Arsenal gjør seg klare til årets første gruppespillkamp i Europa League.

Det ble dessverre årets andre Premier League-tap borte mot Man City i helgen, men til tross for et nederlag var det også noe positivt å helge fra den 1. omgangen. 

De siste par dagene har det vært noe støy rundt klubben, mye rettet mot det endelige uttaket til forholdsvis Europa League og Premier League.

Mens hverken Sokratis eller Mesut Özil ble tatt ut i Arsenals 25-mannstropp i Premier League, var det heller ikke plass til William Saliba i Europa League. 

Dette forklares med utfordringer til å få kabalen til å gå opp (antall spillere som er Home-grown), men også antall spillere man kan registrere.

Med flere skader og usikre spillere inn mot oppgjøret i Wien er det derfor stor grunn til å tro at det kommer til å bli en del roteringer på laget. Foruten keeperplass.

Selv om det hadde vært en god mulighet for Rúnar Alex Rúnarsson å få sin Arsenal-debut i kveld, er det en stor risiko å kaste inn en ny keeper i en kamp som dette. Arteta vil nok vente litt til for å være sikker på at Arsenals mulighet til å avansere er større.

I forsvar er det litt mindre rom å spille på i øyeblikket. Rob Holding ble skadet under oppvarmingen mot Man City, mens Saliba og Sokratis som nevnt tidligere ikke er spilleberettiget i høst. 

Mari er fremdeles ikke skadefri, ei heller Calum Chambers. I tillegg har Shkodran Mustafi nettopp kommet tilbake fra et 2-3 måneders skadeavbrekk.

Det betyr at Kolasinac, Luiz og Gabriel vil danne forsvarstreeren, flankert av Cedric Soares og Ainsley Maitland-Niles. Tierney og Bellerin blir trolig spart til oppgjøret mot Leicester på søndag.

Oppover i banen vil helt sikkert Thomas Partey starte sin første kamp, ettersom han allerede har gjort unna debuten mot Man City. Ved siden av ghaneseren finner vi helt sikkert enten Mo Elneny eller Joe Willock. Begge trenger spilletid når vi skal inn i en hektisk periode.

På topp vil nok Arteta hvile de store kanonene. Pepe, Aubameyang og Lacazette trenger hvile inn mot Leiceter-kampen, samtidig som Eddie Nketiah, Reiss Nelson og Bukato Saka garantert er sultne på å vise seg frem. 

SKADEOPPDATERING

* Dani Ceballos: Ankelskade. Ikke aktuell til kampen mot Rapid Wien.

* Rob Holding: Lårskade. Ute i ca. tre uker.

* Shkodran Mustafi: Lårskade. Tilbake i full trening og tilgjengelig til kamp.

* Willian: Høyre legg. Ikke aktuell til kampen mot Rapid Wien.

* Calum Chambers: Venstre kne. Tilbake i full trening og jobber mot matchfitness.

* Pablo Mari: Venstre ankel. Forventes å være tilbake i full trening innen 10 dager. 

* Gabriel Martinelli: Venstre kne. Tilbake i lett trening med jogging og styrke. Forventes å være tilbake innen slutten av året.

MULIG STARTELLEVER

Leno - Luiz, Gabriel, Kolasinac - Cedric, Partey, Elneny, Maitland-Niles - Saka, Nketiah, Nelson

KAMPDETALJER

Kampstart: 22. oktober, kl 18:55
Runde: 1
Arena: Allianz Stadion, Wien
Dommer: Pavel Kralovec
TV: TV2 Sport Premium 1/TV2 Sumo