Komfortabelt videre til semifinalen

Av: Joakim Rødven 17.04.21

Etter et skuffende oppgjør i London, snudde Arsenal skuta i Praha.

Da Slavia Praha scoret langt inn i overtiden for en uke siden, og sikret seg et viktig bortemål, var det en tung pille å svelge.

Jobben måtte derfor gjennomføres med nøye presisjon om Arsenal skulle ta seg videre til semifinale av årets Europa League.

Utgangspunktet var klinkende klart: Arsenal måtte opp og frem for å score. Og jammen om de ikke skulle lykkes.

Like før 14 minutter var spilt lå ballen for første gang i nota for Arsenal. Nicolas Pepe sendte av sted et prosjektil som smalt i stolpen, og på returen fikk Emile Smith-Rowe satt ballen i mål. Dessverre ble scoringen annullert for en hårfin offside.

Skuffelsen ble heldigvis kortvarig, for bare tre minutter senere var rollene reverserte og Smith-Rowe serverte Pepe en glimrende mulighet. Den takket ivorianeren for og vippet inn 1-0 for The Gunners.

Da fyrte Arsenals kanoner på fulle sylindre.

En god kontring av gjestene i Tsjekkia endte med at Bukayo Saka ble revet over ende inne i Slavia Prahas 16-meter, og dommer Cuneyt Cakir pekte bestemt på straffemerket.

Fra 11-meteren var Alexandre Lacazette sikker som bare det; 2-0 og Arsenal nå med et svært komfortabel ledelse.

Kampen var ennå ikke halvspilt før nok en scoring skulle ligge i nettmaskene bak Ondrej Kolar. Et flott soloarbeid av Saka plasserte ham i en meget god skuddposisjon og unggutten banket inn 3-0, lavt inn i sitt høyre hjørne.

Ettersom hjemmelaget da måtte score hele fire ganger for å avansere til semifinalen var kampen dermed i realiteten over, mens Arsenal kunne konsentrere seg om å kontrollere kampen i havn de siste 65 minuttene.

Lacazette fikk det siste ordet i kampen da han på lekkert vis banket inn 4-0 i korthjørnet, og sendte dermed Arsenal trygt og godt videre til neste runde.

Der venter tidligere Arsenal-Head Coach Unai Emery og Villarreal. Dét kommer til å bli et spennende oppgjør.