Reddet et poeng på overtid

Av: Joakim Rødven 18.04.21

Arsenal gikk mot sesongens 9. hjemmetap. Så kom utligningen syv minutter på overtid.

For å rotere på laget gjorde Mikel Arteta mange endringer i startoppstillingen som skulle bryne seg mot nedrykkskandidat Fulham søndag ettermiddag. 

En av de som fikk sjansen fra start var Gabriel Martinelli, og brasilianeren bruke ikke lang tid på å markere seg. Allerede i det 3. spilleminuttet ble Martinelli spilt gjennom av Alexandre Lacazette, men den unge angriperen klarte ikke å lirke ballen på rett side av stolpen ålene mot Alphonse Areola.

Arsenal har ikke vært den beste utgaven av seg selv i Premier League denne sesongen, og store deler av den 1. omgangen var det ikke så mye som skulle tyde på at Fulham stirrer Championship i hvitøyet mens Arsenal kjemper om en plassering blant topp seks.

En omgang uten nevneverdige store sjanser ebbet sakte og sikkert mot 0-0 til pause, før en ørliten sluttspurt kunne ha sendt Arsenal i ledelsen.

Først fikk Dani Ceballos satt ballen i mål, men scoringen ble - dessverre - korrekt annullert for en offside på Bukayo Saka.

Like etter trodde Arsenal at de hadde scoret nok en gang, men også denne gangen ble det annullert for offside da Emile Smith-Rowe hadde vært på feil side av linjen til Fulham.

De første 45 mintutene endte derfor uten mål til noen av lagene. 

Etter sidebyttet var premissene ganske klare for begge lag: bare seier er godt nok. 

Da kampen nærmet seg timen spilt skulle det bli et aldri så lite slag i ansiktet for vertene på Emirates stadium. Til tross for at The Gunners hadde tilsynelatende god kontroll på oppgjøret, ble Gabriel litt for sein i et forsøk på å klarere en ball i eget felt.

Dette endte med at brasilianeren tråkket på Mario Lemina, som da fikk tildelt et straffespark. VAR sjekket situasjonen både for offside, som ble bevist ikke stemte, og også straffesituasjonen som så grei ut.

Fra 11-meteren var Josh Maja sikker, 1-0 til Scott Parkers menn.

Da måtte Arsenal virkelig opp og frem for å få med seg noe fra oppgjøret, og bare noen få minutter etter å ha kommet inn fra benken kunne Nicolas Pepe ha sørget for balanse i regnskapet. 

Et innlegg fra Martinelli landet perfekt på bakre stolpe, hvor Pepe stod umarkert. Bare en hardt kne av Areola holdt ballen ute av nettet.

Selv om Arsenal stanget og stanget var det meste uten brodd, men langt, langt inne i overtiden skulle det bli noe å juble over for Arsenal-fansen.

Etter et hjørnespark headet en offensiv Matt Ryan ballen nydelig ned til Dani Ceballos. Spanjolen hamret til og måtte tvinge frem en god redning av Areola. På returen dukket Eddie Nketiah opp og fikk tuppet inn en svært fortjent scoring.

Dessverre er dette ikke godt nok for Arsenal - ei heller Fulham - og begge lag er nok overhode ikke fornøyde med resultatet. 

Avstanden opp til Liverpool, som besitter 6. plassen, er nå seks poeng. Arsenal har også har én kamp mer spilt enn laget fra Merseyside. Arsenal har seks kamper igjen av året sesong. Har de mer futt igjen i beina...?

Arsenal 1

Nketiah (90)

Fulham 1

Maja (59)