Utklasset av Liverpool

Av: Joakim Rødven 04.04.21

Arsenal sjanseløse da Jürgen Klopp og co kom på besøk.

Det har vært en tung sesong for tittelforsvarerne fra Liverpool. For en gangs skyld kunne man derfor både tro og håpe på en sjelden seier mot Liverpool.

Men de røde fra Merseyside hadde andre planer på Emirates stadium.

Uten altfor mye sprut i oppgjøret de første 45 var det gjestene som var nærmest å ta ledelsen, først ved Fabinho etter halvspilt 1. omgang. Avslutningen gikk derimot - heldigvis - til side for målet til Bernd Leno.

Like før pause måtte Kieran Tierney, som har vist seg å være en svært viktig brikke i Arsenals defensive så vel som offensive spill, forlate banen. Skotten pådro seg en skade i kneet og det er foreløpig uvisst når han kommer tilbake.

Uansett med eller uten Tierney på banen, ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene før hvilen og kampen stod fremdeles helt åpen før de siste 45.

Også etter sidebyttet var et Liverpool som var farligst frempå.

En halvsjanse fra Mo Salah etter drøye 7 minutter ut i omgangen var et skremmeskudd på hva som kom i vente.

For rundt 64 minutter skulle det virkelig rakne for Arsenal.

Et perfekt innlegg fra Trent Alexander-Arnold ble svunget inn fra høyre. Der slo innbytter Diogo Jota både Calum Chambers og Rob Holding i duellen og stanget inn 1-0 for bortelaget.

Verre skulle det bli. Bare noen få skarve minutter senere skulle Gabriel avverge et oppspill, men brasilianeren feilberegnet inngripenen sin fullstendig. Salah fikk derfor forsere mot Leno, og mellom beina på tyskeren satte Salah inn 2-0.

For å strø ekstra salt i såret satte Jota selv inn 3-0 drøye 9-10 minutter før full tid. Et mislykket forsøk på å spille seg ut gjorde at Alexander-Arnold snappet opp en løs pasning i farlig område, og slo nok et godt innlegg fra høyresiden.

Takk for kaffen og god natt.

Det ble også den siste scoringen i kampen og med bare to avslutninger i løpet av hele kampen - og 34 prosent av ballbesittelsen - var Arsenal milevis unna å true Liverpool.

Et stort skritt i feil retning for prosjektet til Arteta, som etter kampen noterte seg sitt 12. tap denne sesongen i Premier League.

Torsdag møter de Slavia Praha i første av to oppgjør i kvartfinalen av Europa League. Der må det være et helt annet Arsenal vi ser.