Protest mot ytterligere oppsigelser av ansatte i Arsenal

Av: Therese Togstad Berg 08.02.21

Arsenal Norway har sammen med Arsenal Danmark og Arsenal Sweden gått sammen og skrevet under på et protestbrev som følge av ytterligere oppsigelser av ansatte i Arsenal. Protesten har blitt sendt til Arsenals Chief Executive, Vinai Venkatesham.

Det ble stor oppmerksomhet rundt Arsenal da mannen i Gunnersaurus-kostyme fikk sparken i fjor. Flere andre stillinger i klubben ble fjernet for å spare inn penger. Organisasjonsstrukturen ble effektivisert for å kunne redusere antall stillinger i administrasjonen. Nå har klubben varslet om å gjøre flere kutt i antall ansatte. En av de som påvirkes denne gangen er klubben Supporter's Liaison Officer (SLO), Mark Brindle. 

Som en supporterklubb har det vært viktig med en kontakt i klubben. Mark Brindle har vært til hjelp når vi har arrangert arrangementer for våre medlemmer i Arsenal Norway. Han har tatt oss i mot ved møte av spillere, han har skaffet signerte drakter som vi i Arsenal Norway har brukt som premier i ulike lotteri og han har vært en kontaktperson som supporterklubben har kunne henvendt seg til i ulike sammenhenger. 

Som en aktiv supportergruppe syns vi det er leit at en slik stilling fjernes. Skal klubben yte service og et godt samarbeid til sine supporterklubber rundt om i verden, er det viktig at det eksisterer en Supporter's Liaison Officer rolle. I et intervju med CBS sports sier en talsperson at de ikke skal ta bort rollen helt, men at det blir en omstrukturering og prioritering av andre administrative roller. Som en del av et større nettverk av supportere sammen med Arsenal Danmark og Arsenal Sweden har nå Arsenal Norway signert en protest mot de nye kuttene og krevet at Mark Brindle får fortsette i jobben han har hatt siden 2014. Mark er ikke bare en ansatt, men han har vært supporter hele livet og han kjenner både klubben og de ulike supportergruppene godt. Arsenal Norway mener at det er viktig at Arsenal har en ansatt i rollen som Supporter's Liaison Officer og at den rollen er et meget viktig bindeledd mellom supporterne og klubben.