Ødegaard klar for Arsenal

Av: Joakim Rødven 27.01.21

Nordmannen hentes på lån fra Real Madrid ut denne sesongen.

Det har lenge vært uoffisielt bekreftet, men nå er det omsider 100 prosent klart: Martin Ødegaard blir Arsenal-spiller denne våren.

22-åringen kommer på lån fra Real Madrid, en avtale som varer frem til sommeren. 

Den tidligere Strømsgodset-spilleren ble hentet til Los Blancos i januar 2015 og ble deres yngste spiller noen sinne til å spille i La Liga da han fikk debuten sin i mai samme år. 

Fra 2017 har Ødegaard vært på utlån hos både Heerenveen, Vitesse og senest hos Real Sociedad forrige sesong. I tillegg har han allerede rukket å få 25 landskamper for Norge under beltet. 

Sportssjef Edu er naturlig nok veldig glad for at de har klart å lande spilleren på lån ut sesongen.

- Jeg vil også takke Real Madrid og Martin sine representanter for samarbeidet i å få til denne avtalen. Martin er et eksepsjonelt talent og vi styrker nå stallen vår med en spennende offensiv spiller, sier Edu.

- Martin er en spiller som vi kjenner godt til og selv om han er ung så har han allerede spilt på det beste nivået en stund. Han vil gi oss kvalitet i offensive alternativ og vi ser frem til å inkludere ham i planene våre fra nå og frem til mai, legger manager Mikel Arteta til.

I Arsenal kommer Ødegaard til å bære draktnummer 11, som sist tilhørte Lucas Torreira - som denne sesongen er på utlån hos Atletico Madrid. Før Torreira var det Mesut Özil som bar dette draktnummeret, før han skiftet til nummer 10.

Vi ønsker Martin hjertelig velkommen til Arsenal!