Full klaff mot svakt Newcastle

Av: Joakim Rødven 19.01.21

Pierre Emerick Aubameyang endte måltørken med to scoringer da Steve Bruces menn ble feid av banen.

Det er ikke mange dagene siden lagene møttes i FA cupens 3. runde. Mandag kveld møttes de igjen - denne gangen i Premier League.

I cupen måtte det ekstraomganger til for å skille lagene, men denne gangen klarte Arsenal uten ekstra tid til å fullføre jobben. 

Det mye takket være et virkelig svakt spill av de tilreisende fra Tyneside.

Arsenal startet oppgjøret i et brukbart gir og hadde en eventyrlig mulighet til å ta ledelsen allerede før kvarteret var spilt. Bukayo Saka fikk slått en fin ball mot bakerste stolpe der Pierre Emerick Aubameyang ventet.

Ballen fikk en ørliten "deflection", men berøringen var nok til å sette Arsenal-kapteinen nok ut av spill. På finurlig vis maktet spissen å sette ballen i den borteste krysstanga - fra bare 2-3 meters hold!

Aubameyang fikk flere sjanser til å rette opp inntrykket, men den 31 år gamle spissen måtte gå målløs av banen midtveis. Da gjorde det for øvrig godt at Newcastle hadde så å si null og niks å komme med, så det hele ebbet ut i en relativt kjedelig 1. omgang.

Noe må ha blitt sagt i pausen, for i 2. omgang så man et Arsenal i fullstendig fyr og flamme.

Bare fem minutter gammel satte Arsenal i gang en kontring fra Bernd Leno. Thomas Partey dunket en gjennombruddspasning i bakrommet, og denne gangen skulle scoringen endelig komme for Aubameyang. 

I gammel klasse dro spissen seg inn fra kanten, driblet seg forbi og hamret ballen inn med venstrefoten. 1-0: en scoring svært etterlengtet for både Aubameyang selv og ikke minst hele Arsenal.

Ti minutter senere smalt det igjen fra kanonene i London. Et flott stykke forarbeid av Emile Smith Rowe, som har fått fart på Arsenal-karrieren, gjorde det enkelt for Saka å bredside inn 2-0 for The Gunners. 

Flott lagarbeid - men samtidig ditto svakt forsvarsspill av gjestene.

Gjennom hele annen omgang var kommentator Nils Johan Semb klar på at Aubameyang trengte både 1, 2 og kanskje 3 scoringer for å sveive selvtilliten i gang igjen, og forholdene lå til rette for akkurat det. 

I det 77. spilleminuttet fikk Cedric Soares, foretrukket fremfor Hector Bellerin i dette oppgjøret, lurt seg fri på høyresiden og spilte perfekt 45 grader ut i feltet. Der stod Aubameyang; 3-0 og game over.

Her var det nok mange kilo som falt av skuldrene til Arsenals kaptein, som nå har økt antall scoringer fra 3 til 5 i Premier League denne sesongen.

Resten av oppgjøret ble en ren transportetappe for Mikel Artetas utvalgte. The Gunners står nå med 5 strake kamper uten baklengs (fire av dem seire). Det har ikke skjedd på nesten 12 år (februar 2009). 

Dette var en fin måte å slå tilbake på etter et skuffende poengtap mot Crystal Palace før helgen. 

Nå venter et spennende oppgjør mot enten Southampton eller Shrewsbury Town i FA cupen på lørdag. Hvem det blir får vi vite tirsdag kveld, da den utsatte kampen mellom lagene skal spilles på St. Mary's.

Arsenal 3

Aubameyang (50' 77)
Saka (60)

Newcastle United 0