God og heldig på Stamford Bridge

Av: Joakim Rødven 13.05.21

Vertene serverte Arsenal en gavepakke da Emile Smith-Rowe senket rivalen på sitt eget gress.

Det blir som regel intense og interessante oppgjør når Arsenal og Chelsea møtes.

De siste oppgjørene seg i mellom har derimot Arsenal kommet seirende ut. Man må faktisk tilbake til desember 2019 for å finne sist gang Chelsea har slått Arsenal - uavhengig av turnering.

Også denne gangen skulle The Gunners trekke det lengste strået, men denne gangen med en hjelpende hånd fra midtbaneankeret Jorginho. 

Et sekunds hodemist var alt som skulle til, og i et forsøk på å spille tilbake til keeper Kepa Arrizabalaga misset italieneren fullstendig med pasningen. 

Kepa fikk avverget et selvmål, men på returen fikk Pierre Emerick Aubameyang lagt inn i feltet igjen, hvor Emile Smith-Rowe stod helt umarkert.

1-0 til Arsenal med et kvarter spilt i London.

Hjemmelaget presset på utover i omgangen, men heldigvis (sett med Arsenal-øyne) klarte Bernd Leno og forsvaret å holde buret rent i andre halvdel av den 1. omgangen.

Lagene gikk derfor til pause med en knepen ledelse for Arsenal, og en lang omgang med forsvarskamp stod for tur.

Over i andre omgang var det stort sett Chelsea som fikk holde i ballen, mens Arsenal forsvarte seg med nebb og klør. 

Christian Pulisic trodde han hadde klart å utligne for vertene da timen var passert, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. 

Helt på tampen av kampen fikk Pulisic en ny god mulighet til å utligne, men også denne gangen fikk Leno avverget.

Så, inne i overtiden, hadde Arsenal englevakt på Stamford Bridge. 

Først headet Kurt Zouma i tverrliggeren, før tidligere Arsenal-spiller Oliver Giroud, som hadde kommet inn fra banken, klinket returen i tverrliggeren nok en gang. To stolpetreff i løpet av noen få strakser, men Arsenal slapp unna ved begge anledningene.

Det var den siste sjansen Thomas Tuchel's menn fikk. Arsenal sikret seg sin tredje strake seier på tre oppgjør mot Chelsea, og ligger nå bare et poeng bak Tottenham (som har en kamp mindre spilt).

Kanskje St. Totteringham's day kan bli en realitet i år, etter så mange års pause? Skal det skje må uansett Arsenal slå både Crystal Palace og Brighton i sine to gjenværende kamper.

Chelsea 0


Arsenal 1

Smith-Rowe (16)