Sviktet når det gjaldt som mest

Av: Joakim Rødven 07.05.21

Arsenal måtte frem og score for å ta seg videre til EL-finalen. Det skjedde aldri.

Parallellene ble trukket tilbake til 2006 da Arsenal møtte Villarreal i semifinalen av Champions League. Den gangen ledet Arsenal 1-0 før returoppgjøret.

Ellers så sikre Riquelme misset på straffespark i sluttminuttene på stillingen 0-0 i Spania, som gjorde at Arsenal vant 1-0 sammenlagt over to oppgjør.

15 år senere var forutsetningene helt annerledes. Arsenal MÅTTE jage en utligning, etter å ta tapt 2-1 på utebane. Én scoring var nok for å gå videre på bortemålsregelen.

Den scoringen kom derimot aldri på Emirates stadium.

Pierre-Emerick Aubameyang fikk en stor mulighet til å sende Arsenal i ledelsen noen få minutter før halvtimen var spilt, men med et hardt volleyskudd smalt ballen i stolpen og ut.

Også Emile Smith Rowe fikk en god mulighet til å sette inn den etterlengtede scoringen fem minutter etter sidebytte, men heller ikke denne gangen lyktes det for Arsenal. Avslutningen gikk et godt stykke til side for mål.

Arsenal var seg selv lik utover i den 2. omgangen og ble presset mer tilbake mot eget mål. Bernd Leno måtte gjøre flere redningen, heldigvis de fleste av de ganske komfortable.

Ti minutter før full tid trodde nok de aller fleste at Aubameyang endelig skulle finne nettmaskene da han var i enden av et nydelig innlegg fra høyre. Også denne gangen smalt det i treverket bak Geronimo Rulli, som fremdeles holdt buret sitt rent.

Flere sjanser fikk ikke Arsenal, og nok en gang glimtet den berømte sluttspurten med sitt fravær.

Europa League var etter alt å dømme The Gunners' siste mulighet til å kvalifisere seg til Europacup-spill neste sesong, men nå er også den drømmen knust.

Dette var et enormt steg tilbake for Mikel Artetas prosjekt, og for første gang siden 1995 står nå Arsenal trolig uten europacupspill. Skal det unngås må det et mirakel til i de fire siste Premier League-rundene.