Kontrollert seier mot AC Milan

Av: Joakim Rødven 14.12.22

Arsenal avsluttet treningsoppholdet i Dubai med seier over den italienske storklubben.

Med seieren sikret også Arsenal seieren i cupen, som både Arsenal, Liverpool, Lyon og AC Milan har deltatt i mens man venter på å starte opp sesongen igjen etter fotball-VM.

Martin Ødegaard ga Arsenal ledelsen midtveis i 1. omgang med et vakkert skudd. Fra rundt 20 meters hold skrudde midtbanespilleren ballen over muren og inn i det nærmeste hjørnet.

Rett og slett en utsøkt avslutning av nordmannen.

På motsatt banehalvdel hadde AC Milan både én og to sjanser til å overliste Karl Hein, men presisjonen i avslutningsøyeblikket mangler den siste finishen.

Det straffer seg ofte, for noen minutter før pause smalt det igjen fra Arsenals kanoner.

En svak pasning av Milans keeper Ciprian Tătărușanu gikk rett i beina til Fabio Vieira, som sammen med angrepsrekken presset høyt.

Vår portugisiske midtbanespiller driblet seg behersket forbi to forsvarere før han uselvisk spilte ballen til siden - retning Reiss Nelson.

Nelson la ballen fint til rette på første touch, før han banket til på berøring nummer to. Ballen smatt via et Milan-ben og suste forbi en sjanseløs Tătărușanu.

Like etter kunne Nelson ha doblet sin scoringspott for kvelden, men etter å ha avsluttet fra skrå vinkel snek ballen seg over tverrliggeren. Dermed stod det 2-0 etter de første 45 minuttene.

I andre omgang hadde Arsenal et par gode scoringsmuligheter, men den tredje scoringen satt svært langt inne.

Istedenfor reduserte Milan til 1-2 etter at tidligere Chelsea-spiller Fikayo Tomori stanget inn et godt slått frispark fra Milans venstreside 12 minutt før full tid.

Flere scoringer ble det ikke, men som vanlig skulle kampen avsluttes med straffesparkkonkurranse.

Arsenal satte sine fire første straffespark, signert Cedric, Gabriel, Marquinhos og Elneny. Hos italienerne scoret tidligere Arsenal-rekrutt Ismaël Bennacer, i tillegg til Tonali og Lazetic.

Ettersom Milans andre straffeeksekutør, Brahim Diaz, misset på sitt forsøk kunne rekruttspiller Matt Smith avgjøre kampen for The Gunners.

Midtbanespilleren misset, som gjorde at Milan kunne utligne ledelsen.

Heldigvis, for Arsenals del, misset også Rade Krunić på Milans femte og siste straffespark. Dermed ble det seier til Arsenal både etter 90 spilte minutter og etter straffesparkkonkurransen.

Totalt ble det derfor åtte poeng, som betyr at uansett utfall i kampen mellom Liverpool og Milan på fredag vil Arsenal ha vunnet cupen.

Nå venter en siste treningskamp mot Juventus hjemme på Emirates stadium førstkommende lørdag, før vi gjør oss klare for Boxing Day-møtet med West Ham 26. desember.