Tapte i generalprøven

Av: Joakim Rødven 18.12.22

Det ble to selvmål og tap da Arsenal spilte siste treningskamp før sesongstart.

Neste helg starter endelig fotballsesongen igjen etter VM-pausen. Som en generalprøve før Boxing Day-kampen mot West Ham 26. desember inviterte Arsenal inn Juventus til en siste dans før ligaspillet starter igjen.

The Gunners hadde to svært gode muligheter i løpet av den første halvtimen. Først var det nesten var brasilianske tilstander da Arsenal trikset ballen i luften frem til Fabio Vieira, som fikk avslutte på volley.

Dessverre ble det en god redning av Juventus-keeperen som hindret scoring.

Litt senere satte Eddie Nketiah ballen i mål etter at den spratt Arsenals vei inne i gjestenes målfelt, men før feiringen fikk tatt av markerte kveldens dommer for offside.

Bare sekunder senere kunne Nketiah nok en gang ha satt ballen i mål da det ble fullstendig rot i bortelagets bakre rekker, men ballen smalt i stolpen og ut.

Det ebbet sakte og sikkert ut i en målløs affære halvveis, men inne i overtiden stusset Granit Xhaka et innlegg fra Juventus' høyreside inn i eget nett. 1-0 til gjestene, som vel kan sies å være mot spillets gang.

Rundt timen spilt kunne Arsenal ha utlignet ledelsen etter at ballen ble kriget inn i målet i etterkant av et hjørnespark, men scoringen ble annullert for – en tilsynelatende – hands inne i feltet.

Det var det nærmeste Arsenal kom scoring – i alle fall riktig vei.

For inne i overtiden av den andre omgangen kom det et nytt selvmål for Mikel Artetas utvalgte, denne gangen Rob Holding.

Et innlegg fra Arsenals høyreside endret retning i midtstopperen og en utspilt Aaron Ramsdale kunne lite gjøre.

Dermed ble det 0-2 og en liten lekse før seriefotballen begynner å rulle igjen.

Kanskje det var det som skulle til for å holde laget på tå hev? Uansett gledes det enormt til å se Premier League-fotball igjen.