Spilte 65 minutter med 10 mann

Av: Joakim Rødven 14.01.22

Med én mann mindre måtte Arsenal kjempe ekstra hardt for å få med seg et resultat.

Torsdagens oppgjør mot Liverpool skulle egentlig ha vært "vinn eller forsvinn", men på grunn av korona ble Arsenals hjemmeoppgjør utsatt fra 6. til 20. januar.

Med andre ord var det bare om å gjøre å få med seg et levelig resultat fra Anfield som var fokuset i det første av to oppgjør av ligacupens semifinale.

Åpningen på kampen var både energisk og jevn, der begge lag ikke la noe som helst i duellene.

Men kampplanen din Mikel Arteta skulle ganske raskt bli kastet ut vinduet. Cedric Soares fikk tidlig en smell han ikke klarte å riste av seg, og måtte byttes ut allerede etter 12 minutter. 

Vondt ble verre da Granit Xhaka ble utvist midtveis i den første omgangen.

Eddie Nketiah, som har vært lysende i ligacupen hittil denne sesongen, ble ofret til fordel for Rob Holding for å sikre mer defensiv stabilitet. Formasjonen ble samtidig endret til ultradefensive 5-3-1. 

Resten av 1.omgangen ble nok alt annet enn underholdende. Arsenal forsvarte eget mål med nebb og klør, mens Liverpool slet med å trenge gjennom forsvarsmuren til The Gunners.

At Liverpool flyttet spillere høyere opp i banen ba på noen få kontringsmuligheter for Arsenal, men når man ikke sette sjansene sine blir det ei heller mål.

Utover i den 2. omgangen merket man at Arsenal ble trettere og trettere av å forsvare seg, og med en gang de fikk ballen banket de den så langt unna de klarte.

Sluttminuttene ble hektiske da hjemmelaget forsøkte desperat å pumpe ballen inn i boksen, men de tilreisende fra London holdt stand og holdt buret reint.

Mikel Arteta og co sikret seg derfor et helt greit utgangspunkt til returoppgjøret på Emirates om en uke.

Bortemålsregelen er ikke lenger medregnet i ligacupen, så med en scoring på hjemmebane kan mye være gjort. 

Før den tid venter et Nord-London-derby mot erkerival Tottenham. Det blir nok en kraftanstrengelse for Artetas utvalgte.

Liverpool 0


Arsenal 0