Berget uavgjort i CL-semien

Av: Joakim Rødven 23.04.23

Arsenal fikk med seg uavgjort fra første av to oppgjør mot Wolfsburg

For første gang på ti år er Arsenals damelag å finne i en semifinale i Champions League, men det ble en tung start for Jonas Eidevalls damer i Wolfsburg.

19 minutter ut i kampen sørget Ewa Pajor for at det stod 1-0 til tyskerne, etter hun hadde satt opp av Sveindis Jonsdottir. Med en god avslutning satte Pajor ballen trygt lavt nede i hjørnet.

Ledelsen til vertene på Volkswagen Arena ble doblet fem minutter senere da Arsenal klønet det til for seg selv i bakre rekker.

En upresset feil av midtstopper Rafaelle sendte ballen rett til Jonsdottir som satte ballen kontant i mål til 2-0.

Men Arsenal skulle klare å karre seg tilbake inn i kampen. En avslutning av Frida Maanum ble klarert til corner, men på det påfølgende hjørnesparket stanget Rafaelle inn 1-2 for Arsenal – og rettet opp feilen sin fra 2-0-scoringen.

Stina Blackstenius sørget for at Arsenal utlignet midtveis i den andre omgangen, etter at svensken sklei inn et innlegg fra Victoria Pelova på høyrekanten.

Resten av kampen handlet om å holde struktur og fokus, og Arsenal holdt stand de siste 20 minuttene.

De tar derfor med seg en hardt tilkjempet uavgjort fra Tyskland, som gjør at de fremdeles har et godt utgangspunkt til returoppgjøret på Emirates stadium 1. mai.

Da krysser vi fingrene for at de sikrer seg seieren og tar seg videre til finalen – der møter vi vinneren av Barcelona og Chelsea.

Arsenals 11er: Zinsberger (GK), Maritz, Wubben-Moy, Beattie, Rafaelle, Catley (Wienroither, 70), Walti, Maanum, Pelova (Kuhl, 88), McCabe (C), Blackstenius

Ubrukte reserver: D'Angelo (GK), Marckese (GK), Goldie, Reid, Agyemang, Harbert

Wolfsburgs 11er: Frohms (GK), Wilms, Hendrich, Janssen, Rauch, Oberdorf, Roord, Brand (Wassmuth, 63), Huth, Jonsdottir, Pajor

Ubrukte reserver: Weiß (GK), Kiedrzynek (GK), Agrez, Bremer, Demann, Wolter, Blomqvist, Wedemeyer, Hegering