Det ble kontroverser da Brentford fikk med seg et poeng fra Nord-London.

Med to strake tap i sekken var det én ting som gjaldt for Arsenal da de inviterte Kristoffer Ajer og Brentford til dyst på Emirates stadium lørdag ettermiddag: å ta tre poeng.

Dessverre var viljen og gjennomføringsevnen ikke helt samstemte, for det ble aldri noe fyrverkeri av en fotballkamp for de 60254 fremmøtte i Nord-London.

Det nærmeste noen av lagene kom en scoring før pause var et skudd i tverrliggeren, signert Ivan Toney.

Et skuffet hjemmelag måtte derfor gå i garderoben halvveis med 0-0. De måtte derfor opp og frem etter pausen for å opprettholde luken ned til Manchester City og Pep Guardiola.

Toney fikk nok en mulighet til å skyte gjestene i ledelsen ti minutter ut i 2. omgang, men heldigvis snek ballen seg utenfor stolpen til Aaron Ramsdale.

Det var lite som stemte for Arsenal offensivt denne lørdags ettermiddagen, så Mikel Arteta forsøkte å endre på ting ved å sette inn nykommer Leandro Trossard etter timen spilt.

Det skulle vise seg å være lurt.

Bare 3-4 minutter etter at belgieren kom inn på banen stod 28-åringen mutters ålene på bakerste stolpe da Arsenal satte opp tempo.

Bukayo Saka slo ballen inn i feltet og der fikk den tidligere Brighton-angriperen en enkel jobb med å sette inn sitt første mål for The Gunners.

En gledens dag for både Trossard og Arsenal-supporterne som spent ser frem mot hva vingen kan bidra med i klubben, men gleden ble kortvarig.

Om lag 7-8 minutter senere satte Toney til slutt ballen i mål, etter at spissen stod helt umarkert inne i feltet.

Scoringen ble sjekket av var for en mulig offside, men scoringen ble stående.

I ettertid har det derimot kommet nye bildet som viste at en annen situasjon, som ikke ble sjekket av VAR, viste at Mathias Jensen (som var nest sist på ballen) stod i offside da han mottok ballen.

Howard Webb, leder i Official account of Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) uttalte etter kampen at han hadde tatt kontakt med Arsenal for å beklage en "significant error" rundt avgjørelsen om å la Brentfords scoring stå.

Dessverre hjelper det lite nå, for resultatet forble 1-1 resten av kampen.

Med Man Citys knusende seier over Aston Villa på søndag kryper de lyseblå derfor innpå Mikel Arteta og co.

Det blir derfor høyinteressant når de to tittelutfordrerne møtes til dyst på onsdag for å spille kampen som ble utsatt i høst, på grunn av dronning Elisabeths bortgang.