Uvurderlig seier i dramatisk kamp

Av: Joakim Rødven 22.01.23

Det ble en berg- og dalbane på følelsesregisteret da Manchester United kom på besøk.

Hittil denne sesongen er det bare Eric ten Hags Manchester United som har slått Arsenal i seriespill. Skulle Arsenal fortsette den gode formen på toppen av tabellen måtte det revansjeres på Emirates stadium søndag kveld.

Selv om Arsenal virket hvassest innledningsvis, var det gjestene fra Manchester som skulle ta første stikk.

En slurvete feilpasning av Thomas Partey gjorde at formspissen Marcus Rashford kunne forsere fremover i banen. 

Spissen lot seg ikke be to ganger og hugget til med en rappt skudd i nærmeste hjørne.

Ballen føyk av gårde og smatt inn forbi en sjanseløs Aaron Ramsdale i Arsenal-buret. Litt over kvarteret spilte i Nord-London og borteseksjonen kunne juble for en ledelse mot spillets gang.

Dette var derimot bare én av mange høydepunkt å notere seg fra en – kommende – ellevill fotballkamp.

For bare seks minutter senere fikk vertene blod på tann, anført av hærfører Martin Ødegaard.

Etter å ha holdt trykket oppe etter et hjørnespark dyttet Arsenal-kapteinen ballen ut til Granit Xhaka på venstrekanten. 

Sveitseren pisket inn et strøkent innlegg, og på bakerste stolpe sneik Eddie Nketiah seg foran Aaron Wan-Bissaka. Spissen fikk en komfortabel jobb med å nikke inn 1-1 for The Gunners og sendte samtidig hjemmefansen til himmels.

Lagene var like langt til pause, men det skulle ikke ta lang tid ut i den andre omgangen før kanonene til Mikel Arteta dundret til igjen.

For med 52:13 på klokken curlet Bukayo Saka et nydelig skudd inn i lengste hjørne, etter å ha dratt seg inn fra høyresiden for å avslutte.

Et vanvittig jubelbrøl brøt ut blant majoriteten av de 60325 fremmøtte, og en enorm snuoperasjon var komplett.

Men – som i første omgang – skulle ledelsen bare vare i rundt 5-6 minutter.

Et hjørnespark av Christian Eriksen skulle tilsynelatende være en grei oppgave for Ramsdale å bokse unna. Istedenfor ble det et mislykket forsøk på å holde ballen fra vår sisteskanse. 

Ballen havnet hos Lisandro Martinez som stupheadet inn utligningsmålet. Et realt slag i ansiktet for The Gunners, men heldigvis var ikke alt kruttet brukt opp ennå.

Arsenal rullet opp den ene sjansen etter den andre, men vertene klarte med nød og neppe klarert unna. 

Blant annet vartet David de Gea opp med en eventyrlig redning på et avslutningsforsøk fra Nketiah, fra bare noen få meters hold.

Til tross for over spillemessig overtak satt den avgjørende scoringen svært langt inne – helt det vi nærmet oss kampens siste ordinære spilleminutt.

Et innlegg fra venstreback Oleksandr Zinchenko ble skudd videre mot mål av kaptein Ødegaard. Via en snartenkt Nketiah fikk Arsenals nummer 14 forlenget ballen inn i nettmaskene til ustyrlige gledesscener på Emirates stadium.

Scoringen skulle sjekkes for offside på Arsenal-spissen, og etter noen neglebitende sekunder – som føltes ut som minutter – konkluderte VAR-bussen med at scoringen skulle godkjennes. 

Dermed 3-2, tre uhyrlig viktige poeng og en søt revansje for sesongens – hittil – eneste tap i ligaen fra i høst.

Med én kamp til gode opprettholder derfor Arsenal en luke på fem poeng ned til Man City, som ble berget av en Erling Braut Haaland i fyr og flammer mot Wolverhampton.

Nå møtes de to kjempene til en norsk duell kommende fredag, når Arsenal og Man City barker sammen i FA-cupens fjerde runde. 

Arsenal 3

Nketiah (23' 89)
Saka (53)

Manchester United 2

Rashford (17)
Martinez (59)