Henter Havertz fra Chelsea

Av: Joakim Rødven 29.06.23

Sommerens første signering er i boks for Mikel Arteta.

Det har vært ventet stor overgangsaktivitet denne sommeren. Onsdag bekreftet Arsenal det mange anså som en dårlig bevart hemmelighet: Kai Havertz har signert for klubben.

Den tyske landslagsspilleren kommer fra erkerival Chelsea, og skal etter rapportene ha kostet Arsenal rundt £65 millioner pund. 

24-åringen kom til Premier League og Chelsea sommeren 2020. Siden da har han i alt spilt 139 kamper for The Blues, hvor han har scoret 32 mål og assistert ytterligere 15 scoringer fordelt på alle turneringer.

Havertz var også eneste spiller som scoret da Chelsea slo Manchester City i Champions League-finalen våren 2021.

- Vi er opprømte over å få Kai til klubben og det har vært godt arbeid av alle involverte til å fullføre denne avtalen. Kai er et spennende tillegg i troppen vår, som vil bidra med fantastiske offensive kvaliteter og fleksibilitet, sier sportsdirektør Edu til Arsenal.com.

Spilleren selv gleder seg til å ikle seg den røde og hvite drakten i Nord-London.

- Det er superspennende for meg å bli en del av denne fantastiske klubben og bli en del av Arsenal-familien. Denne klubben har en så stor historie og jeg håper jeg kan oppnå mye her, sier den ferske Arsenal-spilleren, og legger til:

- Målet er å vinne pokaler og jeg skal gi alt jeg kan for å oppnå dette for supporterne og alle i klubben.

Havertz beholder samme draktnummer som han har hatt i både Bayer Leverkusen og Chelsea: nummer 29.