Lacasse og Ilestedt klare for Arsenal

Av: Joakim Rødven 30.06.23

Jonas Eidevall har forsterket laget med to nye spillere.

Arsenal Women er godt i gang med å sette sammen troppen for kommende sesong. 

Første spiller inn dørene er svenske Amanda Ilestedt. Forsvarsspilleren har de to siste årene spilt for PSG, men er nå klar for et opphold i engelsk fotball.

30-åringen har representert hjemlandet sitt 64 ganger, blant annet i to EM, to VM og ett OL.

- Jeg er veldig spent og glad for å være her. Målet mitt er å vinne pokaler og dette er en klubb med fantastiske spillere og glimrende fasiliteter. Så jeg tror dette er stedet for meg til å oppnå dette. Det er en følelse av moment rundt klubben og støtten er vidunderlig. Jeg kan ikke vente på å gå ut på banen i Arsenal-drakt, sier Ilestedt til Arsenal.com.

NY ANGRIPER

I tillegg til Ilestedt har Arsenal også hentet canadiske Cloe Lacasse. 29-åringen kommer fra Benfica, hvor hun har spilt de siste fire årene.

Hos den portugisiske klubben har hun spilt 131 kamper, hvor hun har scoret imponerende 102 mål. Det har hjulpet laget til å vinne tre ligatitler, tre ligacuper og to portugisiske supercuper.

For hjemlandet Canada har hun spilt 19 kamper, og skal være med til VM i Australia og New Zealand i sommer.

- Jeg er superoppglødd og entusiastisk til å komme i gang. Jeg føler meg klar både mentalt og fysisk til å bidra og vinne pokaler, og jeg føler denne klubben har alt som trengs for å kjempe om de største trofeene, sier Lacasse om overgangen til Arsenal.

TO SPILLERE HAR DRATT

På den andre siden av spillerlogistikken har Mana Iwabuchi og Fran Stenson forlatt Arsenal.

Iwabuchi kom fra Aston Villa i mai 2021, men har nå forlatt klubben etter at kontrakten hennes gikk ut. Den japanske landslagsspilleren fikk totalt 28 kamper for The Gunners og scoret seks mål.

Stenson har også forlatt klubben etter at kontrakten hennes gikk ut i sommer. 22-åringen kom fra Manchester City i 2019, men fikk bare én kamp i rødt og hvitt. 

Mesteparten av tiden hennes ble tilbrakt på utlån hos henholdsvis Blackburn Rovers, Brighton & Hove Albion, Birmingham City og sist Sheffield United.