Arsenal cruiset videre i Champions League-kvalifiseringen. Lørdag får de norsk motstand.

Forrige sesong ble Champions League-eventyret til Arsenal Women brutalt stoppet av Paris FC i kvalifiseringen til gruppespillet.

Det ønsker Jonas Eidevall og co å rette opp denne høsten.

Første hinder på veien er flere separate miniturneringar, hvor Arsenal havnet i gruppe med Rangers, Atletico Madrid og norske Rosenborg.

De to sistnevnte kjempet om en plass i «finalen», en kamp som trønderne på utrolig vis vant etter straffesparkkonkurranse tidligere på dagen onsdag ettermiddag.

Senere på kvelden skulle Rangers opp mot The Gunners på Meadow Park i London, som er vertskap for miniturneringen.

Det tok ikke mer enn drøye 15-16 minutter før Arsenal tok ledelsen på eget gress. Australske Caitlin Foord headet inn 1-0 etter et flott innlegg av debutant Mariona Caldentey.

Det ble bare det ene mål før pause, men etter sidebyttet tråkket Arsenal hardt på gasspedalen.

Rundt timen spilt sørget et godt forarbeid av kaptein Kim Little for at Foord kom alene med keeper. Den sjansen tok australieren godt vare på og curlet ballen inn i høyre hjørne. Sikkert til 2-0.

Kampens tredje scoring kom bare noen sekunder senere etter at en bestemt avslutning av Alessio Russo.

Foord sikret seg sesongens første hattrick midtveis i 2. omgang med et nydelig volleyspark, etter at Katie McCabe hadde sendt avsted en crosser fra dypet.

Derfra og ut var det ingen tvil om hvem som skulle dra seieren i land.

Kim Little økte ledelsen til 5-0 noen minutter før full tid fra 11-meteren, før Foord satte inn sin fjerde scoring for kvelden på overtid.

Det endte derfor imponerende 6-0 til Frida Maanum og Arsenal, som skal få bryne seg på den norske serietreeren førstkommende lørdag. Avspark i den kampen blir 20:30. Også den kampen skal spilles på Meadow Park.

Vinneren av oppgjøret på lørdag skal spille dobbeltoppgjør i runde 2 av CL-kvaliken, og dermed får en billett i gruppespillet til kommende sesongs Champions League.

Arsenal: Zinsberger, Fox (Wienroither, 79), Codina, Williamson, McCabe, Cooney-Cross (Walti, 79), Little (K), Maanum (Kafaji, 71), Foord, Mariona (Kuhl, 87), Russo (Blackstenius, 71)